MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Potrzebujemy szklanki ugotowanego grochu, cebuli, ząbku...
fot. pixabay.com/kengkreingkrai

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Co zrobić z grochu? Pastę!

Potrzebujemy szklanki ugotowanego grochu, cebuli, ząbku czosnku, łyżki oleju, soku z cytryny i przypraw. Można dodać kminek, sól, pieprz, a także wybrane nasiona, np. sezam. Posiekaną cebulę najpierw podsmażamy wraz z czosnkiem, dodajemy do grochu i wraz z dodatkami miksujemy na pastę. Całość wsadzamy do lodówki, aby zgęstniała.

Zobacz również

IV Bytowski Turniej Bokserski Garda w Bytowie. Wielkie święto w Bytowie [ZDJĘCIA]

IV Bytowski Turniej Bokserski Garda w Bytowie. Wielkie święto w Bytowie [ZDJĘCIA]

Mieszkańcy Radomia wypoczywają nad Zalewem na Borkach [ZDJĘCIA]

Mieszkańcy Radomia wypoczywają nad Zalewem na Borkach [ZDJĘCIA]

Polecamy

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella

O TYM SIĘ MÓWI
Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella