MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką

Składniki:
- pieczarki,
- dwie duże cebule,
- łyżka miodu,
- łyżka octu balsamicznego,
- sól, pieprz,
- masło.

Jak przygotować pieczarki faszerowane z karmelizowaną cebulą?
1. Cebulę pokroiłam w piórka, zeszkliłam na maśle.
2. Dodałam miód, ocet i smażyłam aż cebulka zrobiła się gęsta i rumiana. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
3. Pieczarki podsmażyłam na maśle, nadziałam cebulką i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zobacz również

Bruno Baltazar został nowym trenerem Radomiaka. Przed nim jeden mecz tego sezonu

Bruno Baltazar został nowym trenerem Radomiaka. Przed nim jeden mecz tego sezonu

„Tresowanie Motyli” – taneczny spektakl o uwięzieniu w słowach

„Tresowanie Motyli” – taneczny spektakl o uwięzieniu w słowach

Polecamy

O bohaterskim czynie piłkarzy z Bytomia Odrzańskiego donoszą ogólnopolskie media

O bohaterskim czynie piłkarzy z Bytomia Odrzańskiego donoszą ogólnopolskie media

Nagła zmiana fryzury znanej piosenkarki. Fani jej nie poznali!

Nagła zmiana fryzury znanej piosenkarki. Fani jej nie poznali!

Tygodniowy przegląd prasy w Szprotawie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Szprotawie, (12.05-18.05.2024)